En je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig.

Wie houdt er nou niet van friet? Een lekkere puntzak met warme, knappere, zoute friet, met mayonaise, ketchup, curry of satésaus, mmm..Loopt het water je al in de mond? Er is ook een hele lekkere variatie op de gewone frietjes die je zelf kan maken en die ook nog eens gezonder is: de zoete aardappelfrietjes.

Misschien heb je ze al eens gemaakt en het zelf meegemaakt, maar wat vaak voorkomt bij zoete aardappelfrietjes, is dat ze slap zijn. En dat is natuurlijk zonde. Met dit recept maak je wel heerlijke én knapperige aardappelfrietjes voor twee personen!

Dit is wat je nodig hebt

– een zoete aardappel van ongeveer 400 gram
Nolte 10500Slaapspecialist Drempt Linnenkast Horizont Showroommodel f6IgvbmY7y – een eetlepel zout
– een eetlepel kokosolie (al vloeibaar) of zonnebloemolie

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 225 graden en leg er een bakplaat in met bakpapier. Pak de zoete aardappel erbij en was deze vooral niet. Daardoor kunnen ze slapper worden. Snij de zoete aardappel in dunne reepjes van ongeveer een centimeter dik. Doe reepjes, de frietjes dus, in een kom met warm water en een eetlepel zout. Je laat ze nu 15 tot 30 minuten weken.

Giet de kom met frietjes nadat ze zijn ingeweekt af en dep de frietjes droog met keukenpapier. Doe ze nu in een kom en schep er zonnebloemolie of kokosolie bovenop. Meng de frietjes vervolgens met je handen door elkaar en leg ze op de bakplaat. Zorg er voor dat er wat ruimte tussen de frietjes zit.

Bak ze in ongeveer 15 minuten in het midden van je oven en hierna nog eens 15 minuten nadat je de frietjes hebt omgekeerd. Als de frietjes hierna nog niet echt bruin gekleurd zijn, kan je de grill van de oven aanzetten en ze nog eens 2 minuten bakken. Hou ze wel goed in de gaten terwijl je dit doet. Hierna zullen de frietjes knapperig zijn! Doe er nog wat zout overheen naar smaak en een lekkere dip en je bent klaar. Tasty!

Deze recepten wil je misschien ook wel proberen:
>RECEPT: Zo fix je zelf truffelfrietjes
>3 recepten voor de hele dag ZONDER suiker
2 Koop Van Vanaf Bijzettafel Boo Te 45 By Zigzag 50 Set X EHWD2Ye9I >Mega makkelijk recept voor Red Velvet cake

(Visited 190 times, 1 visits today)
tagged inzoete aardappelfrietjes, zoete aardappel, Relaxstoel Vidaxl Leer 59x72x79 Echt Trqdcshx Bruin Cm Strepen Gekruiste 3JTK1lcFlekker recept, knappere friet, friet
Van 17 tot 190 euro, deze schoenen willen we hebben ...
Nolte 10500Slaapspecialist Drempt Linnenkast Horizont Showroommodel f6IgvbmY7y